Att göra i närheten av hotellet

Med närheten till Säterdalen, Romme Alpin, Rommetravet, Dala Airport, Borlänge och Falun gör vi det enkelt för dig att bo hos oss. Tågstationen finns bara ett stenkast bort. Välkomna!

Säterdalen

Säterdalen består av ett halvmilslångt ravinsystem där huvudravinen är förgrenad med cirka 35 sidoraviner. På de djupaste ställena skär ravinen så långt som 40–50 meter ner under omgivande mark. Klimatet och markförhållandena i dalen är gynnsamma för många växter. Genom dalgången slingrar sig Ljusterån som rinner från sjön Ljustern till Dalälven.

Genom naturreservatet sträcker sig en 7,5 km lång vandringsled. I dalen finns en folkpark och en fäbod som är öppen för turister på sommaren.

Hittaut

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar.

Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla, åka skateboard, inlines eller något annat.
Hämta din karta hos oss på Stadshotellet och ge dig ut och upptäck!
Lägg till din text för inforuta här

Aqua Nova Äventyrsbad

En aktivitet som även den brukar vara populär i alla åldrar är Aqua Nova, äventyrsbadet i Borlänge. Här finns även relaxavdelning, motionssim och grupträningspass/gym.

Romme Alpin

Om utomhusaktivitet är någonting för er så är Romme Alpin en varm rekommendation, endast 20 minuter från hotellet.
Backar och aktiviteter passar för alla åldrar.

Passa på att boka rum hos oss för hela familjen, njut utav en heldag i backen för att sedan avsluta med afterski, bastu, en god middag och en mysig sovplats hos oss.